OEHU – Open Energy Hub

Het Rotterdam Open Energy Hub/OEHU is een publieke, open-source, gedistribueerde database voor data van smart meters voor stroom en gas. Gebruikers kunnen hun data beschikbaar maken voor een persoonlijk energieverbruik dashboard, voor gedetailleerde datasets van alle deelnemers en voor cloud-based data analyse tools.
website: https://oehu.org

Mijn taken

  • Testen: het testen van de software. Hiervoor heb ik uitgezocht of de de software werkt zoals bedoeld. Bugs of ander onbedoeld gedrag heb ik gesignaleerd en gedocumenteerd in de betreffende Github repository.
  • Content schrijven: schrijven van de “Getting Started Guide” voor nieuwe gebruikers. De tekst in markdown-formaat toegevoegd aan de betreffende Github repository. Naar aanleiding van de uitkomst van het testen, heb ik de tekst enkele malen aangepast. Door middel van git commit’s heb ik deze aangepaste bestanden toegevoegd aan Github voor goed versiebeheer. (https://oehu.org/get-started)
  • Social media: via Twitter heb ik publiciteit gecreëerd in aanloop naar de lancering van OEHU bij het Blocklab congres op 19 oktober 2018 en verslaglegging van de lancering tijdens het congres.
  • Als toevoeging op het publiciteit maken met social media, heb ik het initiatief genomen om tijdens het Blocklab evenement als team goed zichtbaar te zijn. Ik heb lichtblauwe hoodies met daarop groot het logo laten drukken. Ons blauwe team viel goed op en dat maakte dat OEHU doorlopende exposure had tijdens het congres.