Over mij

susanne blockchain VR AR IOT

Een nieuw begin
Tijdens mijn sabbatical in 2017 kon ik mij eindelijk uitvoerig verdiepen in ‘new tech’, zoals blockchaintechnologie, VR/AR en Internet of Things. Zo deed ik een online cursus blockchain technologies aan de Princeton universiteit en behaalde ik online een certificaat op dit onderwerp aan de universiteit van Nicosia. Ook leerde ik de basis van het programmeren in de taal Java. En ik programmeerde mijn eerste Things Uno Arduino die nu communiceert via LoRaWan met The Things Network. Al deze ervaringen deden me besluiten om per 1 januari 2018 voor het zelfstandig ondernemerschap te kiezen. 

Nerd by nature
Computertechnologie heeft altijd mijn interesse gehad. Zo heb ik mij, na het behalen van mijn master Nederlands recht – staats- en bestuursrecht, bij stedenbouwkundigbureau Amer/ruimtelijke ontwikkeling (nu onderdeel van LievenseCSO Milieu) gedurende 9 jaar met veel plezier gespecialiseerd in digitale bestemmingsplannen. Ik fungeerde als brug tussen de juridische en technische werkelijkheid, omdat ik beide kanten begrijp. Ook leidde ik de ontwikkeling van een Virtual Reality app voor het tonen van een drietal showcase projecten. Verder denk ik met plezier terug aan het experimenteren met Augmented Reality voor nieuwe stedenbouwkundige projecten. Als ik nu zie wat Apple’s ARkit kan, gaan mijn handen jeuken. 😉

Ervaring als consultant en projectleider
Techniek en de mogelijkheden daarvan om het leven makkelijker te maken vind ik fascinerend. Ik gebruik daarom graag mijn consultancy- en projectleidersvaardigheden om organisaties te helpen bij het inzetten van nieuwe technologie voor het innoveren van hun bedrijfsprocessen.

NIEUW: software developer skills !
Door intensieve zelfstudie Java programmeren in 2020 kan ik inmiddels tevens zelf software ontwikkelen. Mijn nieuwe programmeerkennis heeft tevens mijn vaardigheden vergroot voor het ontwikkelen van webapps met de Javascript frameworks ReactJS en Angular.

Mijn netwerk
In januari 2018 ben ik met Marc Buma en Eric van Riet Paap het samenwerkingsverband blockchain030 gestart. Sindsdien is de groep van bevriende zelfstandig ondernemers op het gebied van blockchain en andere new tech sterk gegroeid. Met dit netwerk kan ik u een breed scala aan diensten op dit gebied bieden, zowel voor consultancy als programmeerklussen.

Drop me a line
Wil je eens van gedachte wisselen? Laten we een afspraak maken!